ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Τι είναι ο ναργιλές

Τι είναι σε έναν ναργιλέ; Ωστόσο, λόγω του ποικίλου λεξιλογίου για τους ναργιλές σε διάφορα μέρη του κόσμου, μερικοί άνθρωποι μπορεί να χρησιμοποιούν τη λέξη “shisha” όταν αναφέρονται σε ναργιλέ ή το αντίστροφο. Σε αυτό το ιστολόγιο θα καλύψουμε μερικούς από τους πιο συχνά χρησιμοποιούμενους όρους για κάθε μέρος του ναργιλέ.Αυτές οι γνώσεις θα σας βοηθήσουν να πάρετε μια ενημερωμένη απόφαση όταν περιηγείστε στην εκτενή κατηγορία ναργιλέ μας ή θα σας δώσει μια καλύτερη κατανόηση του εξοπλισμού που έχετε στο σπίτι.

Ας ξεκινήσουμε

Μια σύντομη ιστορία του ναργιλέ

Οι περισσότερες πηγές αναφέρουν ότι ο Πέρσης γιατρός Hakim Abu’l-Fath Gilani ήταν ο εφευρέτης του ναργιλέ μετά την εισαγωγή του καπνού στην Περσία και την Ινδία από τους Ευρωπαίους. Υπέθεσε ότι το φιλτράρισμα ή ο «καθαρισμός» του καπνού του τσιγάρου μέσω του νερού θα μείωνε τους κινδύνους για την υγεία σε σύγκριση με το κάπνισμα ξηρού καπνού και στη συνέχεια επινόησε τον πρώτο ναργιλέ.

Τι είναι ο ναργιλές.

Ο ναργιλές έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται για το κάπνισμα καπνού ναργιλέ. Όταν καπνίζετε ναργιλέ, ο ίδιος ο καπνός δημιουργείται στο πάνω μέρος του ναργιλέ σας μέσα στο μπολ του έπειτα περνάει μέσα από το στέλεχος του ναργιλέ στη βάση όπου φιλτράρεται μέσα από το νερό και στη συνέχεια περνάει πίσω από τον εύκαμπτο σωλήνα που εισπνέετε. Ο καπνός ναργιλέ προσφέρει όλη τη γεύση για τη συνεδρία σας και έχουμε σχεδόν κάθε προφίλ γεύσης που μπορείτε να σκεφτείτε στην κατηγορία του ναργιλέ.

Ο ναργιλές έχει μια μακρά και ιστορική ιστορία σε όλο τον κόσμο και, ως εκ τούτου, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ή στυλ ναργιλέ. Ενώ οι ναργιλές μπορεί να έχουν διαφορετική αισθητική ή εμφάνιση ανάλογα με τη χώρα προέλευσης, τα βασικά εξαρτήματα και η λειτουργικότητα θα είναι τα ίδια για όλους τους ναργιλές.

Τι είναι ο καπνός ναργιλέ.

Οι ναργιλέδες είναι σχεδιασμένοι για ένα είδος καπνού που ονομάζεται shishaή tobacco .

Ο ναργιλές είναι μια μορφή αρωματισμένου καπνού που αναμειγνύεται με μέλι ή μελάσα, γλυκερίνη και αρωματικές ουσίες που, όταν καπνίζονται από ναργιλέ, δημιουργούν πυκνά σύννεφα καπνού που είναι πολύ γευστικά. Ένας ειδικός τύπος ξυλάνθρακα γνωστό ως «κάρβουνο ναργιλέ» χρησιμοποιείται για τη θέρμανση του αρωματισμένου μείγματος καπνού και, αντί να καίνε εντελώς τα φύλλα καπνού, αυτά τα κάρβουνα εξατμίζουν τα υγρά συστατικά του μείγματος (το μέλι/μελάσα, αρωματικά, και γλυκερίνη) για να δημιουργήσετε καπνο και γεύσης που είναι διακριτικά από το κάπνισμα ναργιλέ.

Εξαρτήματα και λεξιλόγιο για ναργιλέ.

Θα ξεκινήσουμε από την κορυφή του ναργιλέ και θα προχωρήσουμε προς τα κάτω ρίχνοντας μια ματιά στα βασικά μέρη που θα έχει κάθε ναργιλές και τι κάνει το κάθε εξάρτημα.

  1. Μπολ για ναργιλέ (Κεφάλι)

Θα ξεκινήσουμε από την κορυφή του ναργιλέ και θα προχωρήσουμε προς τα κάτω ρίχνοντας μια ματιά στα βασικά εξαρτήματα που έχει κάθε ναργιλές και τι κάνει το κάθ΄ένα.

1. Ναργιλέ Μπολ (Κεφάλι)

Το “μπολ” ή “κεφάλι” του ναργιλέ είναι συνήθως κατασκευασμένο από πηλό ή κεραμικό και κάθεται στην κορυφή του ναργιλέ σας και αυτό θα είναι το μέρος που κρατά τον καπνό του ναργιλέ σας. Μόλις τοποθετηθεί ο καπνός στο μπολ του ναργιλέ, από πάνω προστίθεται αλουμινόχαρτο και πάνω από το αλουμινόχαρτο προστίθενται κάρβουνα για να ζεσταθεί ο καπνός.

2. Δίσκος κάρβουνου

Ο “δίσκος” ή “πλάκα” του ναργιλέ θα είναι ένας μεταλλικός δίσκος που κάθεται στο στέλεχος του ναργιλέ ακριβώς κάτω από το μπολ σας. Αυτό το κομμάτι θα σας βοηθήσει να πιάσετε την περίσσεια στάχτης από τα κάρβουνα στο μπολ σας και είναι επίσης ένα καλό μέρος για να κρατήσετε επιπλέον κάρβουνα που προστίθενται ή αφαιρούνται από το μπολ σας.

3. Άξονας ναργιλέ (στέλεχος)

Ο “άξονας” ή “στέλεχος” του ναργιλέ είναι το μεταλλικό τμήμα του ναργιλέ στο οποίο θα συνδεθούν όλα τα άλλα εξαρτήματά σας. Ο μεταλλικός σωλήνας στο κάτω μέρος του στελέχους που κάθεται στο νερό στη βάση του ναργιλέ σας είναι γνωστός ως “κάτω στέλεχος”. Με τους χειροποίητους ναργιλές αυτό το κομμάτι συγκολλάται συνήθως στο πάνω μέρος του στελέχους, όπου με πολλούς ναργιλές που κατασκευάζονται από μηχανή το κάτω στέλεχος είναι ένα κομμάτι με σπείρωμα που μπορεί να βιδωθεί ή να αφαιρεθεί από το πάνω μέρος του στελέχους. Ο άξονας θα έχει επίσης δυο πολύ σημαντικά κομμάτια συνδεδεμένα στις πλευρές του επίσης:

  • Προσαρμογέας σωλήνα (Θύρα εύκαμπτου σωλήνα)

Ο “προσαρμογέας σωλήνα” ή “θύρα σωλήνα” θα είναι ένα ανοιχτό κυλινδρικό ή κωνικό κομμάτι στο οποίο θα στερεωθεί ο σωλήνας του ναργιλέ σας. Ανάλογα με το μοντέλο του ναργιλέ, ο προσαρμογέας σωλήνα μπορεί είτε να συγκολληθεί απευθείας στο στέλεχος είτε να είναι ένα κομμάτι με σπείρωμα που μπορεί να βιδωθεί ή να αφαιρεθεί από το στέλεχος.

  • Βαλβίδα εκκένωσης (Βαλβίδα ελέγχου)

Ένα από τα πιο παραμελημένα εξαρτήματα ενός ναργιλέ είναι η “βαλβίδα ελέγχου”. Αυτή η βαλβίδα θα έχει ένα κάλυμμα με σπείρωμα που βιδώνει πάνω ή έξω από τον ναργιλέ και θα έχει ένα ρουλεμάν στο εσωτερικό του που σφραγίζει μια μικρή τρύπα στον ναργιλέ. Κατά την εισπνοή, το ρουλεμάν αναρροφάται πάνω από την τρύπα δημιουργώντας μια αεροστεγή σφράγιση που επιτρέπει την πλήρη έλξη από τον ναργιλέ. Όταν εκπνέετε μέσα στον εύκαμπτο σωλήνα σας, το ρουλεμάν ανασηκώνεται επιτρέποντας στον καπνό που βρίσκεται στη βάση του ναργιλέ σας να απομακρυνθεί από τον ναργιλέ. Αυτό είναι ιδιαίτερα βολικό για να απομακρύνετε κάθε ζεστό ή μπαγιάτικο καπνό στη βάση του ναργιλέ σας.

 4. Εύκαμπτος Σωλήνας

Ο σωλήνας για ναργιλέ είναι το μέρος του ναργιλέ που θα εισπνεύσετε όταν καπνίζετε. Όταν εισπνέετε στον εύκαμπτο σωλήνα, ο αέρας τραβιέται προς το πάνω μέρος του ναργιλέ, με αποτέλεσμα ο καπνός να τραβιέται προς τα κάτω μέσω του στελέχους και προς το νερό στη βάση και στη συνέχεια προς τα πάνω μέσω του εύκαμπτου σωλήνα σας. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ σωλήνων που διατίθενται και οι παραδοσιακοί σωλήνες είναι συνήθως κατασκευασμένοι από δέρμα, ενώ οι σύγχρονοι σωλήνες για ναργιλέ είναι συνήθως κατασκευασμένοι από σιλικόνη.

5. Βάση ναργιλέ

Η βάση του ναργιλέ θα είναι το κάτω μέρος του ναργιλέ σας και είναι το κομμάτι που συγκρατεί το νερό που φιλτράρει τον καπνό που περνά μέσα από αυτό. Συνήθως αυτό το κομμάτι είναι κατασκευασμένο από γυαλί, αν και υπάρχουν βάσεις για ναργιλέδες και από πλαστικό.

Tags :

Blog

Share :

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εχετε απορίες;

Εάν έχετε απορίες ή ερωτήματα πριν την πρώτη σας αγορά, θα χαρούμε πολύ να σας βοηθήσουμε και να σας ενημερώσουμε για τον κόσμο του Vaping!

Κατηγορίες

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική μας.