ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

7 πιο κοινά λάθη ναργιλέ

Όσον αφορά την προετοιμασία του ναργιλέ και το κάπνισμα, κάθε άτομο έχει τις δικές του μοναδικές τεχνικές και μεθόδους για να αποκτήσει την ιδανική αποδοτικότητα στο ναργιλέ του . Είτε πρόκειται για διαφορετικές μεθόδους συσκευασίας μπολ ή απλώς για τα διαφορετικά μείγματα γεύσεων που χρησιμοποιούνται, κάθε φορά είναι μοναδική και αυτό είναι μέρος του τι κάνει τον ναργιλέ τόσο συναρπαστικό χόμπι.

Ορισμένα λάθη μπορεί να είναι απολύτως ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ , όχι μόνο για τη απόλαυση που θα σας προσφέρει ο ναργιλές σας, αλλά και για την ακεραιότητα του ίδιου του ναργιλέ σας, ίσως ακόμη και για εσάς ως άτομο! Για να σας βοηθήσουμε να μάθετε από τα λάθη μας και να επιτύχετε ποιοτικές συνεδρίες καπνού, συγκεντρώσαμε μια λίστα με τα 7 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι καπνιστές ναργιλέ και πώς να τα αποφύγετε!

1. Υπερβολική δόση γεύσης στο μπολ σας

Εύκολα ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που βλέπουμε να κάνουν οι καπνιστές ναργιλέ, ειδικά οι νέοι, είναι να γεμίζουν υπερβολικά το μπολ τους όταν ετοιμάζουν τον ναργιλέ. Κάποια στιγμή στην ιστορία του ναργιλέ, οι άνθρωποι πήραν την ιδέα ότι «περισσότερος καπνός στο μπολ = πιο έντονη γεύση» και άρχισαν να προσπαθούν να βάλουν όσο το δυνατόν περισσότερο καπνό στα μπολ τους για να πετύχουν μια πιο εντυπωσιακή εμπειρία . Ενώ αυτή η σκέψη μπορεί να είναι αληθινή σε ένα μικρό βαθμό, στις περισσότερες περιπτώσεις επιτυγχάνει στην πραγματικότητα το ακριβώς αντίθετο!

Όταν πακετάρετε υπερβολικά ένα μπολ με ναργιλέ, διατρέχετε τον κίνδυνο 1) να κάψετε πολύ γρήγορα τον καπνό και 2) προβλήματα ροής αέρα στο μπολ που προκαλούν λιγότερο από ιδανικές συνθήκες καπνίσματος. Γιατί συμβαίνει αυτό; Όταν βάζετε πολύ καπνό στο μπολ σας, όλος αυτός ο καπνός θα πιεστεί απευθείας πάνω στο αλουμινόχαρτο ή στη συσκευή διαχείρισης θερμότητας (Kaloud) και κατ’ επέκταση, στο κάρβουνο του ναργιλέ σας.
Αυτό μπορεί να προκαλέσει τα κάρβουνά σας να «κάψουν» ή να κάψουν την ίδια τη γεύση πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να βγει ΄΄σκληρός΄΄ καπνός και μια δυσάρεστη γεύση.

Η υπερβολική πλήρωση του μπολ σας διατρέχει επίσης τον κίνδυνο να δημιουργήσετε πολλά προβλήματα ροής αέρα κατά τη διάρκεια της εμπειρίας σας. Οι περισσότερες μάρκες ναργιλέ είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να απαιτούν διόδους αέρα σε όλη την γεύση και το μπολ για να καπνίζουν σωστά. Το να στριμώξετε τη γεύση θα συμπιέσει τον καπνό με τέτοιο τρόπο ώστε αυτά τα μονοπάτια να περιορίζονται ή να πάψουν να υπάρχουν εντελώς, με αποτέλεσμα η γεύση να μην μαγειρεύεται ομοιόμορφα ή να βγάζει τόσο καπνό και γεύση όσο συνήθως.

Επιπλέον, αυτό το λάθος μπορεί επίσης να φράξει τις τρύπες στο μπολ σας με καπνό, καθιστώντας ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δύσκολο να τραβήξετε αέρα/καπνό από τον ναργιλέ σας εξαρχής (όπως να προσπαθείτε να ρουφήξετε αέρα μέσα από ένα καλαμάκι με φραγμένη τη μία άκρη).

Η συμβουλή μας; ΜΗΝ προσπαθήσετε να στριμώξετε το μπολ σας γεμάτο καπνό και να το ξεπεράσετε τα όριά του. Αν πραγματικά νιώθετε ότι πρέπει να προσθέτετε όλο και περισσότερο ναργιλέ στο μπολ σας για να πετύχετε την ιδανική εμπειρία , αγοράστε ένα μεγαλύτερο μπολ! Ένα μεγαλύτερο μπολ ναργιλέ θα χωρέσει μεγαλύτερες ποσότητες ναργιλέ και μπορεί να οδηγήσει σε μακροχρόνιες, γεμάτες γεύση .

2. Λιγότερο από αρκετή δόση γεύσης στο μπολ σας

Μπορεί να φαίνεται ανόητο να κάνετε αυτό το λάθος αμέσως μετά το προηγούμενο, ωστόσο το να μην προσθέσετε αρκετή γεύση στο μπολ σας μπορεί να είναι εξίσου προβληματικό με το να το παρακάνετε! Σε αντίθεση με τους καπνιστές που βλέπουμε που προσπαθούν να βάλουν πολλή γεύση στο μπολ τους, βλέπουμε επίσης κάποιους που δεν βάζουν αρκετή.

Είτε είναι τυχαίο είτε σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε μικρότερη ποσότητα γεύσης , αν δεν προσθέσετε αρκετή , μπορεί να δημιουργήσετε σύντομες, συντριπτικές συνεδρίες καπνού που δεν έχουν τόσο έντονη γεύση όσο και πυκνά σύννεφα. Αυτό συμβαίνει ως αποτέλεσμα κακής μεταφοράς θερμότητας.
Όταν δεν υπάρχει αρκετή ποσότητα γεύσεις για να δώσει δυνατή γεύση, διατρέχετε επίσης τον κίνδυνο να δοκιμάσετε τη γεύση του καυτού κάρβουνου! Σωστά, κάθε ‘’τζούρα’’ από το λιγότερο από γεμάτο μπολ σας διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο να δοκιμάσετε αναμμένο κάρβουνο που είναι μια γεύση που δεν αρέσει σε κανέναν.
Για να αποφύγετε αυτό το λάθος σε μελλοντικές συνεδρίες, φροντίστε απλώς να γεμίσετε το μπολ σας με περισσότερη γεύση κατά την προετοιμασία του επόμενου. Προσοχή όμως μην το παρακάνετε! Κάθε μπολ είναι διαφορετικό, επομένως μπορεί να χρειαστούν μερικές προσπάθειες για να βρείτε ΄΄την τελειότητα΄΄ . Εάν είστε καπνιστής που σκόπιμα υποχωρεί για να χρησιμοποιήσει λιγότερη ποσότητα γεύσης στα μπολ του σε μια προσπάθεια για οικονομία , σας προτείνουμε να πάρετε ένα μικρότερο μπολ για ναργιλέ, καθώς αυτό θα σας επιτρέψει να αποφύγετε το πρόβλημα αυτό , ενώ παράλληλα χρησιμοποιείτε λιγότερη γεύση .

3. Λανθασμένη τοποθέτηση αλουμινόχαρτου

Το αλουμινόχαρτο είναι μια από τις πτυχές που όλοι σκέφτονται λιγότερο κατά την προετοιμασία ενός ναργιλέ, ωστόσο, μπορεί εύκολα να είναι μία από τις πιο σημαντικές . Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται πως “είναι απλώς αλουμινόχαρτο” και το τοποθετούν χωρίς να το σκεφτούν πολύ . Έχουμε δει αμέτρητες φωτογραφίες με ζαρωμένο, ανομοιόμορφο φύλλο αλουμινίου σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μας στον ναργιλέ και ακόμα και σήμερα δεν παύει να μας κάνει να ανατριχιάζουμε λίγο.

«Γιατί είναι τόσο σημαντικό ;», μπορεί να ρωτήσετε . Λοιπόν, αγαπητέ αναγνώστη, το τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο , μπορεί να μετατρέψει αυτό που κατά τα άλλα ήταν ένα τέλεια συσκευασμένο μπολ σε ένα χάος από ΄΄σκληρό΄΄ καπνό και καμένη γεύση. Σκεφτείτε το αλουμινόχαρτο στο μπολ σας ως ένα είδος “ραφιού” που διαχωρίζει το ναργιλέ σας και το κάρβουνο σας. Όταν το αλουμινόχαρτο είναι χαλαρό και πέφτει στο μπολ σας, αυτό κάνει τα κάρβουνα σας να έρθουν σε σχεδόν άμεση επαφή με την γεύση που με τη σειρά του προκαλεί την υπερθέρμανση της .

Το να βεβαιωθείτε ότι το αλουμινόχαρτο σας τραβιέται σφιχτά πάνω από το μπολ σας δημιουργεί μια απόσταση που κρατά τα κάρβουνά σας ψηλά και μακριά από τη γεύση σας και μπορεί να αποτρέψει την άμεση καύση της , κάνοντας την εμπειρία σας λιγότερο έντονη και ΄΄άγευστη΄΄ .

Για να μην υπάρξει χαλάρωση του αλουμινόχαρτου, δοκιμάστε να τεντώνετε το αλουμινόχαρτο πάνω στο μπολ σας με το ένα χέρι, ενώ αργά και προσεκτικά τραβάτε το αλουμινόχαρτο σφιχτά με το άλλο σας χέρι, βεβαιωθείτε ότι παραμένει σφιχτό πριν τσακίσετε το αλουμινόχαρτο γύρω από τις πλευρές του μπολ σας. Μπορείτε όμως να απαλλαγείτε εντελώς από όλη αυτή την διαδικασία αγοράζοντας ένα Kaloud! Αυτές οι συσκευές αντικαθιστούν το αλουμινόχαρτο στο σύνολό του, διευκολύνοντας πιο πολύ από ποτέ την προετοιμασία του ναργιλέ σας .

4. Υπερβολική ποσότητα Κάρβουνου (Πάρα πολλή θερμότητα)

Η διαχείριση των επιπέδων θερμότητας κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ναργιλέ μπορεί να είναι μια από τις πιο δύσκολες πτυχές για την επίτευξη μιας καλής συνεδρίας και ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που βλέπουμε να γίνεται είναι να υποβάλλετε το ναργιλέ σας σε υπερβολική ζέστη.

Αν και χρειάζεται να ζεστάνετε την γεύση σας αρκετά για να καπνίζετε σωστά και να εκπέμπει έντονη γεύση, υπάρχει και η υπέρβαση του ορίου , που έχει ως αποτέλεσμα έναν εξαιρετικά ΄΄σκληρό΄΄ καπνό που μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη τη συνεδρία καπνού σας εάν δεν το διορθώσετε αρκετά γρήγορα.

Για να αποφύγετε αυτό το λάθος, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μόνο μια χούφτα κάρβουνα στην αρχή. Ενώ μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι περισσότερα κάρβουνα είναι ο δρόμος για πιο πυκνό καπνό, συνήθως συνιστούμε να χρησιμοποιείτε μόνο 1-2 κομμάτια γρήγορου κάρβουνου (instant lite) ή 2-4 κομμάτια κάρβουνου καρύδας . Η ακριβής ποσότητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την επιλογή του ναργιλέ και το μέγεθος του μπολ σας, αλλά αυτές οι ποσότητες είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε. Και αν τελικά χρειάζεστε περισσότερο κάρβουνο, μπορείτε πάντα να ανάψετε περισσότερα κομμάτια !

Επιπλέον, συνιστούμε να τοποθετείτε τα κάρβουνα γύρω στις άκρες του μπολ σας, αντί να συγκεντρώνετε τα κάρβουνα απευθείας στο κέντρο. Αυτό δημιουργεί μια πιο ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας που εμποδίζει τα κάρβουνά σας να υπερθερμάνουν το ναργιλέ στο κέντρο του μπολ σας.

Εάν αρχίζετε να αισθάνεστε ότι έχει καεί η γεύση σας , μπορείτε να το διορθώσετε αν ενεργήσετε γρήγορα! Αφαιρέστε ένα ή δύο κάρβουνα με την λαβίδα σας και βάλτε το στο δίσκο σας για να κρυώσει και αναδιατάξτε τα κάρβουνα όπως χρειάζεται.

5. Ελάχιστη ποσότητα κάρβουνου (Πολύ λίγη θερμότητα)

Η άλλη όψη του νομίσματος της «διαχείρισης θερμότητας» είναι να μην βάζετε αρκετά κάρβουνα στο μπολ σας! Όπως ακριβώς έχουμε δει μπολ υπερφορτωμένα με κάρβουνο, έχουμε δει επίσης μπολ με ένα μικρό κάρβουνο από πάνω.

Αν δεν το είχατε μαντέψει, ένα μόνο κάρβουνο ναργιλέ δεν πρόκειται να παράγει αρκετή θερμότητα ώστε οι γεύση ναργιλέ σας να καπνίσει επαρκώς και θα οδηγήσει σε μια εμπειρία με αδύναμα σύννεφα καπνού και ελάχιστη έως καθόλου γεύση.
Είναι πολύ πιο εύκολο να διορθώσετε το πρόβλημα , γιατί το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλώς να προσθέσετε περισσότερα κάρβουνα στο μπολ σας! Απλώς προσθέστε επιπλέον κάρβουνα (ένα κάθε φορά) στο μπολ σας μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή γεύση και συνοχή καπνού!

6. Βρώμικος Ναργιλές

Σταματήστε να διαβάζετε, κοιτάξτε τον ναργιλέ σας και αναρωτηθείτε: “Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίστηκε;”

Εάν η απάντησή σας είναι “μετά την τελευταία φορά που κάπνισα” τότε τέλεια! Αν ήταν κάτι άλλο όμως , είναι επείγον να καθαριστεί το συντομότερο δυνατόν !
Όχι, σοβαρά, αυτό είναι ένα από τα πιο φρικτά, αλλά συνηθισμένα, λάθη που βλέπουμε να κάνουν οι καπνιστές ναργιλέ. Ένας βρώμικος σωλήνας ναργιλέ μπορεί να έχει όλα τα είδη παγιδευμένων γεύσεων και υπολειμμάτων που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη γεύση της τρέχουσας συνεδρίας καπνού σας. Η παραμέληση της διαδικασίας καθαρισμού μπορεί επίσης να προκαλέσει τον ναργιλέ σας να σκουριάσει και να διαβρωθεί με πολύ επιταχυνόμενο ρυθμό, και υπάρχει επίσης ο κίνδυνος δημιουργίας βακτηρίων που μπορούν να σχηματιστούν σε ένα υγρό περιβάλλον όπως το εσωτερικό ενός ναργιλέ.

Δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγετε αυτό το λάθος εκτός από το να καθαρίσετε τον ναργιλέ σας .

7. Βάζοντας πάρα πολύ νερό στη γυάλα σας .

Όσον αφορά το θέμα της στάθμης του νερού και το πόσο να βάλετε στη βάση σας, σχεδόν κάθε ναργιλές θα απαιτεί διαφορετικό όγκο νερού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η υπερπλήρωση της βάσης σας είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη!

Στον ναργιλέ, το νερό χρησιμεύει για να κρυώσει και να φιλτράρει τον καπνό καθώς τραβιέται μέσα από το στέλεχος και προς τα πάνω μέσα από τον εύκαμπτο σωλήνα σας, με αποτέλεσμα ομαλό καπνό που, κατά κάποιο τρόπο, δεν μοιάζει καν με καπνό. Η υπερβολική πλήρωση νερού στη γυάλα σας μπορεί να δημιουργήσει περιττούς περιορισμούς κατά τη διάρκεια της συνεδρίας σας, καθιστώντας πολύ πιο δύσκολο να τραβήξετε σωματικά τον καπνό και τον αέρα μέσα από τον ναργιλέ.

Βασικά, μεγαλύτερη ποσότητα νερού που βάζετε στη βάση σας σημαίνει ότι οι πνεύμονές σας πρέπει να εργαστούν σκληρότερα για να τραβήξουν τον καπνό .

Η υπερβολική πλήρωση της γυάλας σας μπορεί επίσης να αναγκάσει το νερό να τραβηχτεί στον εύκαμπτο σωλήνα σας ενώ καπνίζετε, κάτι που σίγουρα θέλετε να αποφύγετε, καθώς μπορεί να κάνει το τράβηγμα σας να αισθάνεται ανώμαλο. Επιπλέον, κανένας απολύτως δεν θέλει να πιτσιλίσει τυχαία αυτό το πικάντικο νερό στο στόμα του.
Όταν γεμίζετε τη γυάλα σας, συνήθως συνιστούμε να συμπληρώσετε αρκετό νερό ώστε η στάθμη του να φτάσει ελάχιστα πιο πάνω από εκεί που τελειώνει η σωλήνα .

Tags :

Blog

Share :

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εχετε απορίες;

Εάν έχετε απορίες ή ερωτήματα πριν την πρώτη σας αγορά, θα χαρούμε πολύ να σας βοηθήσουμε και να σας ενημερώσουμε για τον κόσμο του Vaping!

Κατηγορίες

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική μας.